Этот ресурс изначально я планировал только под себя, что бы иметь под рукой нужную информацию. Но если он будет полезен еще кому то, я абсолютно не против поделиться всем что имею. Много из того, что вы здесь найдете, взято с разных форумов. Но на форумах информации бывает очень много,  и  чтобы отыскать нужное сообщение, уходит достаточно много времени. Поэтому я страюсь собирать нужное и создавать мини справочники.

Нововведения в посольстве Австрии: с 03.11.2011 р. оформление виз для часто путешествующих через визовый центр

Нововведення з 03.11.2011 р. - оформлення віз для часто подорожуючих

Починаючи з 03.11.2011 р., Посольство Австрійської Республіки в Україні поступово передаватиме функції прийому документів на відкриття віз у регіонах на аутсорсинг приватній компанії. Це відповідатиме багаторічним побажанням подавачів клопотань, для яких поїздки до Києва завжди були пов’язані зі значними витратами часу та коштів.
Вартість подачі документів через компанію «VFS»(візовий центр) становить 26 євро, які призначені виключно цій компанії. Візовий збір сплачується окремо від вартості послуг з прийому документів. Дивись нижче Процедура оформлення віз для часто подорожуючих.

Звичайно, за подавачами клопотань і надалі залишається право подавати документи безпосередньо до Посольства в Києві без додаткових витрат.    
Більш детальну інформацію, щодо подання документів безпосередньо до Посольства у Києві, німецькою та українською мовами можна завантажити за  посиланням. З метою уникнення проблем з призначенням терміну настійно рекомендуємо своєчасно узгоджувати термін – щонайменше за 3 тижні (у зимові місяці за 6 – 8 тижнів!) до початку запланованої подорожі.

Процедура оформлення віз для часто подорожуючих

Процедура отримання віз типу С та D для осіб, які часто подорожують
Ви визнаєтесь особою, яка часто подорожує, якщо протягом останніх 36 місяців Ви отримали та без порушень використали:
а) принаймні дві Шенгенські візи АБО
б) річну/багаторічну Шенгенську візу, АБО
в) візу типу D (національну візу) для Австрії та
по Вашій останній заяві на отримання Шенгенської візи або національної візи типу D  було прийняте позитивне рішення.
1.      Якщо Ви є особою, яка часто подорожує, Ви можете подавати своє клопотання на отримання візи типу С або типу D   в одному із візових центрів (ВЦ), що знаходяться поблизу Вас:
-  ВЦ у Львові
-  ВЦ у Донецьку
-  ВЦ у Харкові
-  ВЦ в Одесі

Для цього Вам необхідно забронювати час для подачі клопотання до компанії  «VFS»(візового центру). Користування послугами візового центру є добровільним, кошти за послуги слід сплачувати безпосередньо фірмі VFS.

Ви як особа, яка багато подорожує, маєте вибір між
- подачею клопотання на відкриття візи через один з візових центрів
- чи подачею клопотання у Посольстві Австрії в Києві

2. Якщо Ви є особою, яка часто подорожує та бажає подати клопотання на відкриття візи типу С (за винятком з метою подорожі «туризм»),  Ви можете оформити доручення третій особі, щоб вона могла подати Ваше клопотання на відкриття візи в Посольстві Австрійської Республіки в Україні або через один з візових центрів та отримати за Вас рішення після перевірки Вашого клопотання.
Третя особа повинна пред’явити для цього підписане Вами власноручно доручення та свій внутрішній або закордонний паспорт. Доручення та копію паспорта уповноваженої особи слід додати до пакету документів на відкриття візи.   

Информация с официального сайта Австрийского посольства - ссылка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...